- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de cafea pentru cupe ste un desert revigorant ideal pentru zilele caniculare de vara.Crema de cafea pentru cupe se pastreaza la frigider pentru mxim 2-3 zile.
Ingrediente
- 4 foi de gelatina
- 250 gr frisca
- 10 gr rom
- 3 linguri esenta de cafea
- 4 oua
- 150 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga esenta de cafea, gelatina inmuiata in putina apa fierbinte si o lingurita cu rom si se amesteca pe foc mic, la marginea plitei, pana cand crema se incalzeste si devine omogena.
- Se bat albusurile spuma tare si se amesteca in crema, apoi, dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca si se amesteca.
- Se ung cupele cu unt, se toarna crema in ele si se pun in frigider, iar in momentul servirii se orneaza cu frisca.