- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de zahar ars este un desert specific anotimpului rece dar el poate fi savurat si vara, direct din frigider.
Ingrediente
- 1 lingurita faina
- sare
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6 oua
- 5 linguri rase de zahar
- 1 litru lapte dulce
- 150 gr zahar pentru ars
Instructiuni de preparare
- Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si cu putina sare, apoi se lasa deoparte sa se racoreasca. Intr-un castron se bat ouale intregi cu cele 5 linguri de zahar. Se bat tare pana cand amestecul creste si devine ca o crema.
- Se amesteca faina cu putin din sosul de oua si apoi se toarna in compozitie, amestecand ( faina se adauga ca sa nu iasa crema cu gauri).
- Intr-o cratita nu prea mica se ard 150 gr zahar si se invarte cratita ca sa se acopere cu zahar ars si peretii laterali.
- Se toarna in compozitia de oua laptele cate putin, se amesteca si se toarna totul in cratita cu zaharul ars. Se asaza cratita in alta mai mare cu apa, sa se sprijine pe toarte si apoi se introduce in cuptor sa se coaca.