- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii umpluti sunt preferatii copiilor, dar daca doriti sa ii surprindeti puteti sa ii preparati cu 2 zile inainte de a-i servi. Astfel vor fi mai fragezi si mai aromati.
Ingrediente
PENTRU BISCUITI:
- 300 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr unt
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1-2 linguri de lapte
PENTRU UMPLUT:
- 150 gr stafide
- 60 gr nuci macinate
- 2 linguri zahar
- putin lapte
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul tos, cel vanilat, apoi se adauga untul moale, ouale si laptele, amestecand bine aluatul care trebuie sa fie elastic la atingere si potrivit de tare.
- Din aluat se fac gogosele mici cat nucile, apoi se apasa in mijloc cu degetul. In gaura formata se pune umplutra preparata din nucile macinate, zaharul si stafidele, amestecate cu lapte cat sa se formeze o pasta.
- Se pun biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coc 12-15 minute, la foc moderat, pana incep sa se rumeneasca pe margini.