- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Grisul cu lapte si banane ca garnitura este nu numai un desert dar poate fi si un mic dejun satios si foarte aromat.
Ingrediente
- 1 l lapte
- 200 gr gris
- 4 banane
- 3-4 linguri cu dulceata de fructe sau marmelada
- 200 gr zahar
- 200 gr apa
- 1/2 lingurita cu sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Faci un gris cu lapte obisnuit: pui laptele la fiert, cand da in clocot pui grisul, sarezi, amesteci mereu in vas si fierbi 15 minute, apoi torni grisul intr-un castron de sticla.
- Separat faci sirop din apa si zahar, fierbi 1 minut, pui bananele in sirop (curatate de coaja, taiate in doua), le tii 2-3 minute, le scoti si le asezi peste gris.
- Torni peste gris siropul ramas, decorezi cu fructe din dulceata sau cu marmelada de fructe, lasi la rece sau servesti cald. Fiecare portie de dulce va avea 1/2 banana si fructe din dulceata.