Gris cu lapte si banane ca garnitura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Grisul cu lapte si banane ca garnitura este nu numai un desert dar poate fi si un mic dejun satios si foarte aromat.

Ingrediente

    • 1 l lapte
    • 200 gr gris
    • 4 banane
    • 3-4 linguri cu dulceata de fructe sau marmelada
    • 200 gr zahar
    • 200 gr apa
    • 1/2 lingurita cu sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Faci un gris cu lapte obisnuit: pui laptele la fiert, cand da in clocot pui grisul, sarezi, amesteci mereu in vas si fierbi 15 minute, apoi torni grisul intr-un castron de sticla.
  2. Separat faci sirop din apa si zahar, fierbi 1 minut, pui bananele in sirop (curatate de coaja, taiate in doua), le tii 2-3 minute, le scoti si le asezi peste gris.
  3. Torni peste gris siropul ramas, decorezi cu fructe din dulceata sau cu marmelada de fructe, lasi la rece sau servesti cald. Fiecare portie de dulce va avea 1/2 banana si fructe din dulceata.

Recomandari

Deserturi