- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Halvaua turceasca este un delicios si aromat desert pe care il puteti prepara ca preparat de post cu margarina vegetala.
Ingrediente
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina cernuta
- 400 ml apa
- 200 gr zahar tos
- 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere
- sare
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Pui untul in cratita si, cand se inmoaie, pui faina care a fost rumenita in cratita emailata 2-3 minute. Lucrezi la foc mic, folosind o lingura de lemn pentru ca faina sa nu se arda. Stingi cu un sirop gros de zahar in care s-au pus scortisoara si vanilie. Siropul il faci inainte de a porni restul operatiilor.
- Amestecul de unt, faina si sirop se fierbe pe foc mic pana se ingroasa. Iei cu lingura din amestec, asezi gramajoare pe o farfurie, le racesti si le servesti simple sau pudrate cu zahar farin.