- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Laptele de pasare este un desert foarte aromat si gustos, fiind delicios si racoritor in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 6 albusuri
- 100 gr zahar
- 2 l lapte nefiert
- 1 baton de vanilie
- 1 lingurita cu sare
- 6 galbenusuri
- 2 linguri cu faina
- fructe din dulceata
- 100 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Bati spuma tare albusurile, cand se tin de fundul vasului adaugi zaharul cate putin, bati in continuare ca la amestecul de bezea.
- Pui laptele la fiert cu vanilie, 100 gr zahar, 1 lingurita cu sare si, cand da in clocot, pui bezeaua luata cu lingura sa fiarba cate 2 minute pe fiecare parte.
- Scoti pe o strecuratoare mare. in lapte adaugi galbenusurile amestecate cu faina, tragi vasul de pe foc si bati cu telul pentru ca sa nu se branzeasca ouale.
- Pui iar vasul pe foc foarte mic, amesteci repede in lapte si fierbi 10 minute. Rastorni in castron adanc, pui la rece 2 ore, imparti in boluri, apoi pui bulgarii de albus.
- Servesti rece cu fructe de dulceata puse pe albus sau in lapte.