Lapte de pasare-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Laptele de pasare este un desert foarte aromat si gustos, fiind delicios si racoritor in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 6 albusuri
    • 100 gr zahar
    • 2 l lapte nefiert
    • 1 baton de vanilie
    • 1 lingurita cu sare
    • 6 galbenusuri
    • 2 linguri cu faina
    • fructe din dulceata
    • 100 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Bati spuma tare albusurile, cand se tin de fundul vasului adaugi zaharul cate putin, bati in continuare ca la amestecul de bezea.
  2. Pui laptele la fiert cu vanilie, 100 gr zahar, 1 lingurita cu sare si, cand da in clocot, pui bezeaua luata cu lingura sa fiarba cate 2 minute pe fiecare parte.
  3. Scoti pe o strecuratoare mare. in lapte adaugi galbenusurile amestecate cu faina, tragi vasul de pe foc si bati cu telul pentru ca sa nu se branzeasca ouale.
  4. Pui iar vasul pe foc foarte mic, amesteci repede in lapte si fierbi 10 minute. Rastorni in castron adanc, pui la rece 2 ore, imparti in boluri, apoi pui bulgarii de albus.
  5. Servesti rece cu fructe de dulceata puse pe albus sau in lapte.

Recomandari

Deserturi