- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bomboanele cu morcovi sunt foarte bune si sanatoase, si cu ele putem pacalii copii sa consume legume fara ca ei sa stie.
Ingrediente
- 500 gr morcovi
- 125 gr zahar
- 100 ml apa
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita scortisoara
- 100 gr nuci maruntite
- 10 gr unt
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Morcovii se spala si se trec prin razatoarea cu cohiuri mici. Se pun apoi intr-o tigaie cu margini inalte impreuna cu untul, scortisoara, zaharul si zaharul vanilat.
- Se lasa putin sa se topeasca untul si zaharul si imediat se adauga apa. se lasa la fiert pana cand apa se evapora si pulpa de morcovi s-a inmuiat. Se amesteca mereu ca sa nu se caramelizeze, apoi se lasa sa se raceasca.
- Amestecul de morcovi se mixeaza pentru a obtine o pasta fina in care se adauga nucile. Se pune intr-o tava unsa cu foarte putin ulei si se da la rece pentru o ora.
- Se rupe pasta in bucati mici care, intre palme, se transforma in bile. Se trec bilele prin nuca de cocos si se asaza pe un platou de unde se poate servi.