Bomboane cu morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bomboanele cu morcovi sunt foarte bune si sanatoase, si cu ele putem pacalii copii sa consume legume fara ca ei sa stie.

Ingrediente

    • 500 gr morcovi
    • 125 gr zahar
    • 100 ml apa
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingurita scortisoara
    • 100 gr nuci maruntite
    • 10 gr unt

    PENTRU SERVIT:

    • nuca de cocos

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii se spala si se trec prin razatoarea cu cohiuri mici. Se pun apoi intr-o tigaie cu margini inalte impreuna cu untul, scortisoara, zaharul si zaharul vanilat.
  2. Se lasa putin sa se topeasca untul si zaharul si imediat se adauga apa. se lasa la fiert pana cand apa se evapora si pulpa de morcovi s-a inmuiat. Se amesteca mereu ca sa nu se caramelizeze, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Amestecul de morcovi se mixeaza pentru a obtine o pasta fina in care se adauga nucile. Se pune intr-o tava unsa cu foarte putin ulei si se da la rece pentru o ora.
  4. Se rupe  pasta in bucati mici care, intre palme, se transforma in bile. Se trec bilele prin nuca de cocos si se asaza pe un platou de unde se poate servi.

Recomandari

Deserturi