Budinca de ciocolata- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de ciocolata este desertul preferat vara, pentru ca se prepara repde si este racoritor.

Ingrediente

    • 100 gr ciocolata neagra
    • 150 gr zahar
    • 1 litru lapte dulce
    • 100 gr amidon alimentar
    • 100 ml frisca lichida
    • coaja rasa de la 1 portocala

    PENTRU SERVIT:

    • frisca
    • fructe uscate sau confiate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de fierbere 5 minute
Timp de asteptare 12 ore

  1. Laptele si ciocolata rupta bucati se pun pe foc si se amesteca pana cand se raceste complet.
  2. Intre timp, se amesteca zaharul, amidonul, frisca si coaja rasa de portocala. Se toarna peste amestec laptele cu ciocolata, apoi se pune totul pe foc si se mai lasa un minut.
  3. Se umezeste cu apa rece o forma, apoi se toarna compozitia de ciocolata si se lasa sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit complet se baga la frigider de pe o zi pe alta, apoi se portioneaza si se serveste cu frisca si fructe, dupa gust.

Recomandari

Deserturi