- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca de pepene rosu este un desert de vara, specific Siciliei. Pentru aroma mai delicata puteti folosi esenta de iasonie...
Ingrediente
- 1 litru suc de pepene rosu
- 150 gr zahar tos
- 80 gr amidon de porumb
- esenta de vanilie/zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Taiati pepenele, curatati pulpa de seminte si taiati-o in patratele si pasati-le cu un mixer, dupa care strecurati sucul prin sita.
- Dizolvati amidonul amestecat cu zaharul si esenta de vanilie in cateva linguri de suc, dupa care adaugati-l treptat peste amidonul complet dizolvat si restul sucului ramas.
- Varsati sucul intr-o cratita si puneti=o pe foc foarte mic. La inceput budinca isi va pierde culoarea rosie dar spre final va capata din nou o culoare vie . Este foarte important sa sa amestecati incontinuu.
- De asemenea nu trebuie in nici un caz sa inceapa sa fiarba in clocote foarte mari. In momentul in care icepe sa clocoteasca incepem sa facem “proba picaturii”: pe o farfurie turnati o picatura de budinca si in momentul in care va sta teapan si nu se va mai deplasa atunci este gata.
- Opriti focul si lasati budinca sa se racoreasca putin, dupa care turnati-o in forme sau pahare si lasati-le peste noapte la frigider.
- Ca sa rasturnati fara probleme budinca , introduceti forma cateva secunde in apa clocotita si apoi rasturnati-o pe farfurie. Nu este obligatoriu sa fie rasturnata, se poate servi foarte bine si in pahar.