- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Caramelele de cafea sunt un deliciu alaturi de un ceai aromat.
Ingrediente
- 500 gr zahar
- 175 ml apa
- esenta de cafea
- 1 lingura cu unt
Instructiuni de preparare
- Faci un sirop bine legat din zahar si apa. Cand siropul forfoteste si face multa spuma tragi cratita pe marginea plitei, torni 1 ceasca de esenta de cafea (4 lingurite pline cu cafea si 4 linguri cu apa clocotita amestecate si lasate 15 minute acoperite.Cand lichidul se raceste il strecori si il folosesti).
- Amesteci repede folosind o lingura inox, pui din nou pe foc si lasi sa fiarba pana se leaga tare, torni untul, omogenizezi, intinzi amestecul pe un platou umezit, in strat gros de 1/2 cm din care tai (cand s-a intarit) patrate mici sau buline cat un nasture.
- Le treci in camara, le servesti langa ceaiul de la ora 5.