- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Churchkhela este un desert oriental foarte dulce si aromat, cu siguranta pe placul tuturor.
Ingrediente
- 2 litri suc de struguri
- 250 gr faina
- 2 albusuri
- 250 gr nuci
- 250 gr fistic
- 20 gr susan
- putin ulei
Instructiuni de preparare
- Se preseaza struguri rosii pentru a obtine 2 litri de suc de struguri acre, dupa ce a fost filtrat, se pune la fiert pentru o ora. Se tareg de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna cele doua albusuri batute. Se amesteca si se lasa asa pentru o ora.
- Dupa acest timp, sucul se strecoara din nou, se amesteca cu faina desfacuta cu putin suc inainte, si se pune la foc pentru 20 de minute, amestecand mereu sa nu se prinda.
- Se trage de pe foc si se adauga nucile, susanul si fisticul usor maruntite.
- Se pregateste o tava care se unge cu putin ulei si se toarna amestecul. Se niveleaza si se lasa 2 zile sa se usuce, apoi se poate felia si servi.