- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu marmelada le puteti prepara cu orice fel de gem, avand de fiecare data alta aroma.
Ingrediente
- 100 gr unt topit sau untura
- 225 zahar pudra
- 1 galbenus
- 3 oua intregi
- sare
- 3 linguri smantana
- 450 gr faina
- 1 1/2 lingurita bicarbonat
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 gr marmelada
- 200 gr nuci pisate
Instructiuni de preparare
- Se pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul, bicarbonatul dizolvat in apa si sarea. Se amesteca bine pana se obtine un aluat potrivit.
- Se mai framanta cateva minute si se intind din ela doua foi. Una se pune in tava tapetata, se unge cu-marmelada si se presara cu nuci. Se acopera cu cealalta foaie, care se unge cu ou si se presara cu nuci rasnite si zahar tos.
- Se pune tava in cuptorul cald si se coace prajitura 40 de minute la foc potrivit. Calda, prajitura se taie in forma de romburi.