- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu fistic sunt foarte aromate, avand marele avantaj ca sunt mai fragede daca le serviti a doua zi.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 150 gr margarina cu aroma de vanilie
- 100 gr fistic
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1 lingura lapte
- 100 gr fructe confiate
- zahar pudra
- sare
Instructiuni de preparare
- Se macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar, un praf de sare, galbenusuri, fisticul cu faina. Se fac rulouri cu diametrul de 4 cm, se infasoara in folie de aluminiu si se pun la rece.
- Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Din rulouri se taie felii groase de 1 cm, din care se fac bile. Cu coada unei linguri de lemn se face o adancitura in fiecare bila. Se amesteca zaharul pudra cu 2 linguri de apa.
- Se umplu adanciturile cu zahar si se orneaza cu fistic si fructe confiate, apoi se rumenesc la cuptor.