Fursecuri cu alune si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu alune si nuci sunt delicioase si aromate fiind specifice rusilor.

Ingrediente

    • 200 gr alune pisate sau macinate
    • 200 gr nuci macinate
    • 100 gr faina
    • 50 gr pesmet
    • 100 gr frisca
    • 6 albusuri batute spuma tare
    • 100 ml esenta de cafea
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amesteci alunele macinate cu nucile si le lasi deoparte. Bati spuma tare (sa se tina pe tel) 6 albusuri, pui cate putin din amestec continuand sa bati cu telul. Tot la fel incorporezi: esenta de cafea, 1/4 lingurita cu sare, faina si frisca si omogenizezi compozitia.
  2. Asezi o hartie alba pe tava mare a aragazului, iei din compozitie cu lingurita si pui la rand fursecurile pe tava. Coci 15 minute la foc potrivit (albusul se incheaga la foc moale), incerci daca se desprind de pe hartie.
  3. Mai lasi in cuptor pana cand albusul se intareste, stingi focul si lasi prajiturile sa se raceasca. Umezesti hartia pe dos, desprinzi usor si pui fursecurile pe un platou mare.

Recomandari

Deserturi