- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bavareza siciliana este un desert usor de preparat si care se poate pastra la rece pana si 3-4 zile.Are un gust fin si aromat care cu siguranta va va cuceri si pe dvs.
Ingrediente
- 200 gr zahar pudra vanilat
- 500 gr branza ricotta
- 100 gr migdale prajite
- 6 foi de gelatina
- 300 gr coaja de portocala zaharisita
- 600 ml frisca lichida
- 4 galbenusuri
- 200 ml Cointreau
- napolitane cu crema de cacao pentru decor.
Instructiuni de preparare
- Pune foile de gelatina la inmuiat in putina apa rece. Incalzeste cateva linguri de frisca lichida intr-o craticioara, apoi incorporeaza in ea gelatina stoarsa bine, avand grija sa se dizolve.
- Bate galbenusurile cu zaharul pudra, aauga branza ricotta, jumatate din migdalele prajite si tocate si coaja de portocala. Amesteca pana obtii o compozitie omogena, apoi pune-o in amestecul de frisca lichida cu gelatina.
- bate restul de frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o in compozitia cu gelatina, pastrand 50 gr de frisca pentru decor. Se omogenizeaza compozitia apoi se adauga vinul Cointreau.
- Pune vasul 20 de minute in congelator, apoi rastoarna compozitia intr-o forma de chec imbracata cu folie de plastic. Niveleaza frumos apoi bag-o la frigider pentru 2 ore.
- Scoate bavareza din forma si pune-o pe un platou, decoreaza pe margini cu napolitanele cu cacao si presara migdalele tocate.
Sugeste:
Pentru a transforma bavareza intr-un parfe delicios este suficient sa nu adaugi gelatina si sa nu pui compozitia in frigider, ci in congelator pentru 3 ore. Se serveste decorata la fel ca bavareza.