- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa de ananas cu mango si sorbet de mere verzi este un desert digestiv delicios. Este genul de desert pe care daca il gusti este foarte greu sa ii uiti gustul.
Ingrediente
PENTRU SUPA:
PENTRU MANGO:
- 100 ml apa
- 100 gr zahar
- 200 gr mango
PENTRU SORBET:
- 500 ml apa
- 250 gr zahar
- 5 mere verzi
- 1/2 lamaie
Instructiuni de preparare
- Curata ananasul de coaja si de miezul lemnos. Pastreaza 4 felii subtiri si paseaza restul pulpei in blender. Pune-o in frigider cat timp prepari restul.
- Pune intr-o craticioara 100 ml apa si 100 gr zahar si fierbe-le pana obtii un sirop.Ia craticioara de pe foc si amesteca bine. Pastreaza 4 felii subtiri de mango pentru decor si lasa amestecul sa se raceasca.
- Spala merele si scoate-le cotoarele, fara a le decoji, insa. Opreste 4 felii subtiri si paseaza restul in blender impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Pune-le in sorbetiera si procedeaza conform indicatiilor specifice aparatului.
- Asaza intr-o tava feliile de ananas, mango si mere pastrate,presara-le cu zahar pudra si caramelizeaza-le in cuptor.
- Amesteca ananasul pasat foarte rece cu compotul de mango si toarna in farfurii. Asaza in mijloc 1-2 linguri de sorbet de mere si decoreaza cu fructele caramelizate.