- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conurile de inghetata alcoolizata cu struguri si ciocolata este un desert rafinat pentru gusturi fine carora le plac deserturile cu fructe.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Fierbe laptele cu pastaia de vanile despicata in doua pe lung si bate galbenusurile cu 80 gr zahar. Toarna treptat laptele caldut peste galbenusuri, amestecand continuu apoi pune comozitia sa fiarba la bain-marie. Ia vasul de pe foc si adauga rachiul, amestecand cu telul pana cand comozitia se raceste. Bate frisca lichida pana se intareste apoi incorporeaz-o in compozitia cu galbenusuri.
- Topeste putina ciocolata si toarn-o pe marginile unor forme conice facute din hartie de copt inalte de 10 cm, in asa fel incat sa se formeze linii neregulate. Toarna crema obtinuta in conuri apoi baga-le in congelator.
- Caramelizeaza nucile cu zaharul. Rupe boabele de struguri de pe ciorchini si razuieste ciocolata ramasa.
- Scoate conurile de hartie de pe inghetata si pune-le in picioare pe farfurii. Aranjeaza in jurul lor nuci caramelizate, boabe albe si negre de struguri si putina frisca batuta.
sfat:
Pentru a te asigura ca inghetata isi va pastra forma conica, decupeaza dintr-un capac de la o cutie de carton cercuri de dimensiuni mici, in care vei introduce conurile de hartie.