- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de capsuni trebuie sa o incercati si dvs pentru ca este foarte aromata si gustoasa, numai buna in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg capsuni foarte coapte
- 250 gr zahar
- 750 gr frisca
PENTRU CREMA DE VANILIE:
- 500 ml lapte
- 350 gr zahar
- 8 galbenusuri
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele, se paseaza prin sita ca sa se obtina 500 gr pulpa de capsuni. Se adauga zaharul pudra in piureul de fructe si se bate cu teiul pana se topeste zaharul. Se amesteca piureul de capsuni cu frisca.
- Se face crema de vanilie din lapte, zahar, vanilie si galbenusuri si se inglobeaza in piureul de fructe cu frisca.
- Se pune compozitia intr-o forma pentru congelator si se da la inghetat. Inainte de a servi, se pune forma cateva minute in frigider.