Crema chantilly

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema Chantilly intra si in compozitia unor alte retete, cum sunt sarlotele, sau poate fi combinata cu fructe ori piureuri de fructe.

Ingrediente

    • 250 ml smantana
    • 200 ml lapte nefiert
    • 80 gr zahar pudra vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Pentru aceasta reteta se foloseste smantana groasa si proaspata. Inainte de a fi batuta, smantana trebuie tinuta 10-15 minute in congelator. 
  2. Pentru inceput, se toarna laptele putin cate putin peste smantana si se bate usor cu telul. Se accelereaza miscarea pana ce smantana isi dubleaza volumul. Nu trebuie depasit acest moment, pentru ca smantana sa nu se transforme in unt. 
  3. Se lasa crema la scurs, intr-o sita. Se adauga, amestecand usor cu o lingura de lemn, zaharul pudra vanilat. Se poate inlocui vanilia cu 2-3 linguri de cafea, care se amesteca usor in crema. 
  4. Se serveste cu biscuiti sau cu piscoturi.

Recomandari

Deserturi