- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema cu ciocolata este desertul potrivit in zilele caniculare de vara sau, ori de cate ori doriti sa oferiti celor dragi un desert desavarsit.
Ingrediente
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 500 gr ciocolata
- 200 ml frisca lichida
- 8 albusuri
- frisca , pentru servire
Instructiuni de preparare
- Se freaca la bain marie galbenusurile cu zaharul pana se obtie o crema albicioasa, cu volumul marit.
- Se pune ciocolata intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si se fierb pana se obtine o crema tare, care se lasa apoi sa se racaesca, amestecand continuu.
- Se bat spuma tare albusurile, care apoi se incorporeza in amestecul de ciocolata, se omogenizeaza bine, apoi se amesteca cu compozitia de galbenusuri.
- Se pune crema in pahare, care se pun la frigider pentru 2-3 ore, iar in momentul servirii se decoreaza cu frisca.