- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul cu crema de vanilie si mandarine este reteta cu care ii veti cucerii pe toti mesenii. Dulce si aromata cu siguranta veti fi laudata!
Ingrediente
- 450 ml lapte integral
- 1 baton de vanilie, crestat in doua
- 50 gr zahar tos
- 3 oua
- 2 galbenusuri de ou
- 4 lingurite amidon de porumb
- 500 gr pandispan
- 4 linguri lichior de portocale sau triplu sec
- 700 gr mandarine curatate de coaja si pielita, stropite cu alcool
- 4 linguri zahar pudra
- 600 ml frisca lichida
PENTRU DECOR:
- fulgi de ciocolata
- coaja de la 1 portocala
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita pune la incalzit laptele impreuna cu pastaia de vanilie si cand da in primul clocot dati deoparte si acoperiti cu un capac ca sa se aromatizeze.
- Separat amestecati ouale cu galbenusurile, si, dupa ce laptele s-a racit indepartati pastaia si turnati incet amestecul de oua, omogenizand bine cu un tel.
- Turnati amestecul intr-un vas si puneti pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa omogen, avand mare grija pentru ca amestecul se poate taia foarte usor. Cand obtineti consistenta potrivita, dati deoparte si acoperiti cu o folie de plastic.
- Taiati checul felii si stropiti-le cu alcool. Asezati jumatate din ele intr-un vas de sticla si presarati mandarinele. Asezati checul ramas, fructele, crema racita si frisca batuta spuma tare. Presarati fasii de coaja de portocala si fulgi de ciocoata, apoi bagati la frigider 1 ora, pana in momentul servirii.