- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de ciocolata cu piper este un desert racoritor si foarte aromat,foarte apreciat de impatimitii de cocolata.
Ingrediente
- 100 grunt
- 1 lingura zahar tos
- sare
- 200 gr ciocolata neagra
- 4 oua
- putin piper macinat
PENTRU DECOR:
- 1 ardei iute
- 4 piscoturi de sampanie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de fierbere 5 minute
Timp de asteptare 20 minute
- Ciocolata rupta bucati se topeste la bain-marie impreuna cu untul, amestecand pentru a obtine o crema omogena.
- Se separa galbenusurile de albusuri. Se ia crema de la bain-marie si, in amestec, se adauga galbenusurile si piperul omogenizand bine de tot amestecul.
- Se bat spuma tare albusurile cu putina sare, apoi se adauga zaharul. Spuma obtina se adauga in compozitia de galbenusuri, intai o treime din albusuri si se amesteca, apoi adaugand restul.
- Se toarna crema in cupe care se dau la congelator pentru 20 de minute. Crema se servetse rece cu piscoturi de sampanie si ardei iute taiat marunt.