- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata de menta este fara doar si poate cea mai racoritoare si aromata inghetata in zilele toride de vara.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 100 ml lichior de menta
- 125 gr ciocolata sfaramata
- 250 ml frisca lichida
- 80 gr zahar pudra
- 1 lingurita esenta de menta
- frunze de menta proaspata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Se pune laptele cu zaharul la fier si dupa ce se aduce la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se racoreste, apoi se lasa deoparte pana se raceste complet.
- Se adauga esenta de menta, lichiorul si frisca batuta. Frisca se incorporeaza treptata in timp ce se amesteca cu telul pentru ca inghetata sa fie mai aerata.
- Se pune compozitia la congelator, se unde se scoate de 2-3 ori, la intervale de 30 de minute, se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata.
- Inghetata de menta se serveste a doua zi, decorata cu frunze de menta proaspata.