Crema de zahar ars-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de zahar ars este un desert aromat, foarte gustos si satios, pe care il puteti servi chiar si a doua zi.

Ingrediente

    • 720 ml lapte
    • 3 oua
    • 1 lamaie
    • 235 gr zahar
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 portocala
    • cacao

Instructiuni de preparare

  1. Se pune 100 gr de zahar intr-o tigaie si se lasa sa se topeasca pana devine auriu. cand a capatat culoarea potrivita, se toarna cu grija in  formele de copt si se tapeteaza cu marginile tavitelor.
  2. Se bat ouale cu restul de zahar. Se incorporeaza treptat laptele caldut si esenta. Cu grija se toarna compozitia in formele de copt, asezate intr-o tava mai inalta.
  3. Se toarna in tava apa fierbinte, putin peste jumatatea formelor de copt , apoi se baga in cutpor pentru 40 de minute, pana cand crema de zahar ars trece testul scobitorii.
  4. Inainte de servire, se dezlipesc marginile cremei cu un cutit fin si se pune o farfurie deasupra formei. Se rastoarna cu atentie, turnand si sosul care se scurge.
  5. Se feliaza cat mai subtire o lamaie, iar in momentul servirii se decoreaza cremele cu felii de lamaie si portocala si se pudreaza cu cacao.

Recomandari

Deserturi