- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de zahar ars este un desert aromat, foarte gustos si satios, pe care il puteti servi chiar si a doua zi.
Ingrediente
- 720 ml lapte
- 3 oua
- 1 lamaie
- 235 gr zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 portocala
- cacao
Instructiuni de preparare
- Se pune 100 gr de zahar intr-o tigaie si se lasa sa se topeasca pana devine auriu. cand a capatat culoarea potrivita, se toarna cu grija in formele de copt si se tapeteaza cu marginile tavitelor.
- Se bat ouale cu restul de zahar. Se incorporeaza treptat laptele caldut si esenta. Cu grija se toarna compozitia in formele de copt, asezate intr-o tava mai inalta.
- Se toarna in tava apa fierbinte, putin peste jumatatea formelor de copt , apoi se baga in cutpor pentru 40 de minute, pana cand crema de zahar ars trece testul scobitorii.
- Inainte de servire, se dezlipesc marginile cremei cu un cutit fin si se pune o farfurie deasupra formei. Se rastoarna cu atentie, turnand si sosul care se scurge.
- Se feliaza cat mai subtire o lamaie, iar in momentul servirii se decoreaza cremele cu felii de lamaie si portocala si se pudreaza cu cacao.