- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata cu branza si bucatele de ciocolata este o ciocolata foarte aromata pe care o veti indragi imediat.
Ingrediente
- 400 gr branza cremoasa de vaci
- 150 ml apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- 150 gr zahar
- 3 albusuri
- 100 gr ciocolata
- frunze de menta
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-o cratita, la foc mic, apa, zeama de lamaie si zaharul. Se amesteca incet,pana se dizolva zaharul si cand incpe sa fiarba se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Separat, se mixeaza branza de vaci, se amesteca bine cu albusurile, apoi se adauga treptat in craticioara, amestecand mereu pana se obtine o compozitie omogena,care se baga la congelator.
- Dupa 30 de minute se scoate din congelator, se adauga ciocolata taiata bucatele mici, se amesteca si se baga iarasi la congelator. Se scoate iarasi dupa 30 de minute, se amesteca ca sa nu se formeze ace de ggheata, apoi se lasa sa inghete pana a doua zi.
- Inghetata cu branza si bucatele de ciocolata se serveste a doua zi decorata cu frunze de menta si bucatele de ciocolata.