- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele cu alune din foi Lica sunt delicioase, energizante si pe placul tuturor. Indiferent ca le serviti la desert sau la gustare este mereu un deliciu!
Ingrediente
- 300 gr zahar pudra
- 400 gr alune prajite
- 200 gr unt frecat spuma
- 3 oua intregi
- 2 foi Lica (de napolitana)
Instructiuni de preparare
- Se pune zaharul intr-o cratita si se arde, apoi se adauga alunele, se amesteca bine, apoi se rastoarna pe o farfurie unsa si se lasa sa se raceasca. Se rup bucati din alunele caramelizate si se macina.
- Se pune untul intr-o cratita pe foc, se adauga alunele prajite, ouale si se omogenizeaza bine compozitia.
- Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi se intinde compozitia intre 2 foi Lica. Se pune prajitura sub presa pana a doua zi, apoi se portioneaza.