- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Batoanele cu foi Lica sunt atat de bune si de aromate incat rareori mai raman....
Ingrediente
- 300 gr zahar
- 400 gr mere curatate si taiate in felii foarte subtiri, ca si chibriturile
- 50 gr migdale sau samburi de caise taiati fidea
- 50 gr coaja de portocale zaharisita sau din dulceata, tocata marunt
- 200 ml apa
- zeama de la 1/2 lamaie
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 2 foi Lica (de napolitana)
Instructiuni de preparare
- Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc si se prepara un sirop gros. Se adauga merele, zeama si coaja rasa de lamaie si se fierb pana cand compozitia devine sticloasa, iar siropul scade tare.
- Se ia cratita de pe foc, se aduga migdalele sau samburii de caise, coaja de portocala tocata si se lasa crema sa se raceasca.
- Se pune crema intre 2 foi Lica, se asaza deasupra o greutate si se baga la frigider pana a doua zi cand se portioneaza sub forma de batoane si se serveste.