Crema englezeasca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Avand o consistenta usoara si catifelata crema englezeasca este perfecta pentru a fi servita cu spuma de ciocolata, fiind o baza ideala si pentru obtinerea inghetatelor.Poti schimba reteta de baza, inlocuin vanilia cu scortisoara sau poti adauga o lingura

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 125 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • 1 pastaie de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Pune la incalzit intr-o cratita laptele si pastaia de vanilie despicata pe lungime.
  2. Separat, freaca galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema densa si usoara, apoi incorporeaza in ea laptele cald.
  3. Toarna compozitia intr-o cratita si pune-o la foc mic ca sa se ingroase, avand grija sa nu clocoteasca (se poate taia). Crema este gata cand se tine de dosul lingurii.
  4. ia vasul de pe foc, strecoara crema prin sita si toarn-o intr-un castron rece.

Sfat:

Pentru obtinerea unei creme perfecte, este indicat sa o fierbi la bain-marie, intr-un vas semisferic. Acest procedeu va incetini fierberea si va face crema mai catifelata.

Recomandari

Deserturi