- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Avand o consistenta usoara si catifelata crema englezeasca este perfecta pentru a fi servita cu spuma de ciocolata, fiind o baza ideala si pentru obtinerea inghetatelor.Poti schimba reteta de baza, inlocuin vanilia cu scortisoara sau poti adauga o lingura
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 125 gr zahar
- 4 galbenusuri
- 1 pastaie de vanilie
Instructiuni de preparare
- Pune la incalzit intr-o cratita laptele si pastaia de vanilie despicata pe lungime.
- Separat, freaca galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema densa si usoara, apoi incorporeaza in ea laptele cald.
- Toarna compozitia intr-o cratita si pune-o la foc mic ca sa se ingroase, avand grija sa nu clocoteasca (se poate taia). Crema este gata cand se tine de dosul lingurii.
- ia vasul de pe foc, strecoara crema prin sita si toarn-o intr-un castron rece.
Sfat:
Pentru obtinerea unei creme perfecte, este indicat sa o fierbi la bain-marie, intr-un vas semisferic. Acest procedeu va incetini fierberea si va face crema mai catifelata.