Crema rece cu crantz de migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema rece cu crantz de migdale este desertul racoritor ideal in zilele de vara.Crema rece cu crantz de migdale se poate servi ca desert sau ca gustare de dupa masa fiind un deliciu culinar.

Ingrediente

    PENTRU CREMA:

    • 80 gr zahar tos
    • 500 ml lapte dulce
    • 30 gr faina alba
    • 4 galbenusuri
    • 1 lingura amidon alimentar

    PENTRU CRANT:

    • 125 gr migdale
    • 125 gr zahar tos
    • 4 linguri apa


Instructiuni de preparare

  1. Se pun migdalele intr-o tava curata, apoi se baga in cuptorul incins pentru 5 minute. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  2. Pentru crant, se caramelizeaza intr-o craticioara zaharul cu apa, se adauga migdalele prajjite, apoi se toarna totul pe o hartie de copt. Se niveleaza cu o spatule de lemn si se lasa sa se raceasca.
  3. Pentru crema,se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si amidonul, apoi se toarna laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu cu un tel. Se pune vasul pe foc si se lasa sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecand continuu cu telul.
  4. Se toarna crema intr-un castron si se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se toarna in cupe care se baga la frigider.
  5. Crantul racit se toaca cu un cutit, apoi se pune in cupele cu crema de la frigider inainte de a servi.
  6. Puteti inlocui crantul cu musli amestecand 200 gr musli(fulgi de ovaz, nuci, alune, stafide) cu 2 linguri de miere de albine. Se intinde compozitia pe o tava si se baga in cuptorul incins pentru 10 minute, apoi se sfarama cu degetele si se pune in cupele cu crema.

Recomandari

Deserturi