- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupele cu branza dulce si grepfrut sunt perfecte in zilele caniculare de vara, mai ales daca le serviti reci.
Ingrediente
- 2 grepfruturi
- 250 gr crema de branza proaspata
- 150 gr zahar pudra
- 200 ml frisca lichida
- 1/2 lamaie
- 100 gr stafide
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 gr piscoturi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
- Tai fructele in jumatati si le scoti miezul folosind o lingurita. Astfel, rezulta patru cupe. Cureti coaja alba a feliilor de grepfrut, care este amara. Daca nu ai alte fructe de sezon pentru decor, pastrezi cateva bucati de miez de grepfrut, apoi le maruntesti pe celelalte.
- Amesteci crema de branza cu zaharul pudra, zeama de lamaie, miezul celor doua grepfruturi si stafidele. Bati cu mixerul frisca lichida pe care, in prealabil, ai pastrat-o in frigider pentru cel putin 3 ore. O indulcesti cu zaharul vanilat.
- Umpli cele patru cupe de grepfruturi cu crema pregatita si le decorezi cu frisca, piscoturile si bucati de fructe. Servesti cupele reci.