- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupele cu iaurt si prune sunt ideale daca sunteti impatimiti de prune.Are o savoare unica si o aroma deosebita pe care cu siguranta o veti indragi.
Ingrediente
- 4 prune coapte
- 5 frunze de menta proaspata
- 500 gr iaurt slab
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 2 foi de gelatina
- 2 linguri de lichior de fructe (crema de banane)
- frunze de menta proaspata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Spala si taie cuburi prunele si pune-le sa se marineze in lichior, impreuna cu frunzele de menta. Intre timp, pune gelatina la inmuiat in apa rece.
- Amesteca intr-un castron iaurtul cu zaharul pudra vanilat si adauga gelatina dizolvata in putin lichid de la marinata.
- Scurge prunele din marinata si amesteca-le cu iaurtul. Toarna compozitia in 4 cupe mici, apoi baga-le in frigider 1 ora pentru a se raci inainte sa le servesti.
Sugestie:
Poti diversifica reteta, inlocuind prunele cu alte fructe (capsuni,piersici, caise sau fructe de padure), decorand cupele ca cate o aluna prajita.