- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Smochinele in sirop de vin rosu sunt perfecte in zilele de vara, cand doriti un desert aromat si gustos pe care il puteti combina cu o delicioasa inghetata de vanilie sau de fructe de padure.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Intr-o oala se pun la fiert, timp de 15-20 minute, vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie, sectionata in 2, pe lung), zaharul si mierea. Cand zaharul s-a topit si incepe amestecul sa clocoteasca, adaugati smochinele curatate de pielita si le fierbeti-le in sirop 5 minute, la foc moale.
- Scoateti smochinele cu o spumiera si lasati-le sa se scurga. Siropul lasati-l pe foc mic, inca 10 minute, sa se reduca si sa capete consistenta, nu inainte insa de a scoate din el batonul de scortisoara si pastaia de vanilie
- Se monteaza cate 2 smochine pe farfuria de desert si se toarna peste ele sirop cald . Daca va place inghetata puteti adauga o cupa, pe care turnati putin sirop.