- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Siropul de ciocolata si cafea ofera o nota de originalitate deserturilor, precum tarte, clatite, placinte chiar si torturi.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Zaharul tos, zaharul vanilat, boabele de cafea si 500 ml de apa se aduc incet la fierbere, intr-o oala inalta, si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
- Intre timp se toaca ciocolata si se aduaga in sirop ca sa se topeasca. Se lasa sa se intrepatrunda 5-10 minute, apoi se aduce din nou la fierbere, se incorporeaza bine cacaua si se lasa sa fiarba la foc mic, 5 minute, amestecandu continuu.
- Siropul se trece printr-o sita si se toarna in sticle curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid sticlele si se lasa sa se raceasca. Sticlele incepute se pastreaza la rece si se consuma in scurt timp.