- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul cu orez si fructe este un desert racoritor de vara, pe care il puteti servi si ca gustare de dupa-amiaza in zielle caniculare de vara.
Ingrediente
- 1,5 l lapte
- 200 gr orez cu bob rotund
- 4 linguri zahar
- 2 pachete zahar vanilinat
- 4 piersici bine coapte
PENTRU SERVIT:
- 2-3 lingurite scortisoara
- cateva frunzulite de menta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 5 minute+ 30 minute fierbere+ 1 ora asteptare
- Orezul se pune la fiert pentru 5 minute in apa clocotita. Apoi se scurge si se pune la fiert odata cu laptele, zaharul si zaharul vanilinat. Se lasa la fiert circa 25-30 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea de vas.
- Intre timp, se pregatesc fructele care se curata de coaja si samburi si se taie felii.
- Odata orezul fiert, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune un prim strat intr-un vas de servit. La mijloc se asaza felii de fructe si se acopera cu orezul fiert in lapte. Se presara cu scortisoara si se da la rece pentru o ora. Se serveste cu frunzulite de menta.
Budinca iese foarte buna si cu fructe din compot, bine scurse de suc.Pentru a monta budinca se poate folosi si o tava rotunda, caz in care se obtine o coronita.