Desert cu orez si fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Desertul cu orez si fructe este un desert racoritor de vara, pe care il puteti servi si ca gustare de dupa-amiaza in zielle caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1,5 l lapte
    • 200 gr orez cu bob rotund
    • 4 linguri zahar
    • 2 pachete zahar vanilinat
    • 4 piersici bine coapte

    PENTRU SERVIT:

    • 2-3 lingurite scortisoara
    • cateva frunzulite de menta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 portii

Timp de preparare 5 minute+ 30 minute fierbere+ 1 ora asteptare

  1. Orezul se pune la fiert pentru 5 minute in apa clocotita. Apoi se scurge si se pune la fiert odata cu laptele, zaharul si zaharul vanilinat. Se lasa la fiert circa 25-30 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea de vas.
  2. Intre timp, se pregatesc fructele care se curata de coaja si samburi si se taie felii.
  3. Odata orezul fiert, se lasa sa se racoreasca si apoi se pune un prim strat intr-un vas de servit. La mijloc se asaza felii de fructe si se acopera cu orezul fiert in lapte. Se presara cu scortisoara si se da la rece pentru o ora. Se serveste cu frunzulite de menta.

Budinca iese foarte buna si cu fructe din compot, bine scurse de suc.Pentru a monta budinca se poate folosi si o tava rotunda, caz in care se obtine o coronita.

Recomandari

Deserturi