Biscuiti florentini

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii florentini trebuie sa ii incercati pentru ca sunt deliciosi si aromati, pe care ii puteti servi alaturi de o cana cu ceai.

Ingrediente

    • 50 gr unt
    • 75 gr zahar brun
    • 90 ml frisca lichida
    • coaja rasa de la o portocala
    • 1 lingura suc de portocale
    • 50 gr fulgi de migdale
    • 50 gr faina
    • 50 gr fructe confiate
    • 50 gr visine glasate
    • 30 gr angelica glasata maruntita
    • 30 gr ghimbir ras sau ananas confiat
    • 100 gr ciocolata neagra

    USTENSILE:

    • hartie de copt
    • tavi

Instructiuni de preparare

  1. Turnati intr-o cratita untul, zaharul, coaja de portocala frisca si sucul de citrice. Amestecand continuu, incalziti la foc mediu pana cand se incalzesc ingredientele, iar compozitia se uniformizeaza. Adaugati faina, migdalele, fructele confiate, visinele, ghimbirul si angelica. Amestecati bine, apoi lasati compozitia sa se raceasca.
  2. Cu o lingurita luati gramajoare de aluat si asezati-le in tavile tapetate cu hartie de copt, la distanta mare unele de altele. Coaceti fiecare tava cate 10-12 minute. Aluatul se intinde in rondele subtiri si se rumeneste putin. Lasati biscuitii in tava pana se racesc complet, apoi asezati-i cu fata in jos pe un gratar.
  3. Topiti ciocolata la bain-marie. Ungeti cu un strat subtire de ciocolata toti biscuitii, pe gratar, si lasati sa se raceasca. Biscuitii se pastreaza la temperatura camerei, acoperind vasul in care sunt tinuti cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt.

Recomandari

Deserturi