- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frappe de cocos cu perle de papaya este un desert elaborat foarte delicios si plin de vitamine.
Ingrediente
PENTRU FRAPPE:
- 200 ml lapte de cocos
- 1 lingura zahar pudra
- 50 gr nuca de cocos proaspata
- 1 lingura faina
- 30 ml frisca lichida
- 1 fruct papaya copt
- ulei de floarea-soarelui
PENTRU DECOR:
- 100 ml sirop de porumb (sau melasa)
- 1 banana verde
Instructiuni de preparare
- Pune laptele de cocos in frigider si lasa-l 30 de minute ca sa se raceasca. Desfa fructul de papaya si scoate-i semintele, apoi pune-le intr-un castronel si presara-le cu zahar pudra. Coace-le 1 minut in cuptorul cu microunde reglat la putere maxima. Decupeaza din pulpa fructului mai multe bilute cu ajutorul unei lingurite.
- Curata banana de coaja si tai-o rondele subtiri, presara-le cu faina si prajeste-le rapid in ulei incins. Scurge-le de ulei, asaza-le pe o tava si baga-le in cuptor, ca sa se usuce.
- Pune in vasul blenderului laptele de cocos rece, frisca lichida si bucata de nuca de cocos proaspata si mixeaza ingredientele in asa fel incat sa obtii o compozitie cremoasa si aerata. Toarn-o in pahare inalte si inguste, alternand cu straturi de seminte de papaya racite.
- Decoreaza cu chipsuri de banana si cu sirop de porumb si serveste frappe-ul cu bilute de papaya alaturi.
Stiai ca...
Banana este un fruct foarte putin hidratant deoarece, spre deosebire de alte fructe proaspete, contine o cantitate mica de apa? Este un aliment foarte bogat in amidon si zaharuri, cu un aport caloric mai mare decat fructele locale: 100 gr de fruct contin circa 66 de calorii.