- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu afine si portocale sunt fragede si aromate, perfecte la gustare sau la cafea.
Ingrediente
- 200 gr zahar tos alb
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar brun
- 1 ou
- 1 lingurita coaja rasa de portocala
- 2 linguri suc de portocale
- 500 gr faina alba
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1/2 lingurita sare
- 300 gr afine uscate, tocate
- 100 gr nuci tocate- optional
PENTRU GLAZURA:
- 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
- 3 linguri suc de portocale
- 250 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, se amesteca untul cu zaharul alb si cel brun, pana se obtine o crema omogena si aerata, in care se incorporeaza bine oul batut usor. Se aduaga coaja rasa de portocala, sucul de portocale si se omogenizeaza bine amestecul.
- Separat se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea, apoi se incorporeaza trepat in amestecul de unt. Se adauga afinele si nucile, apoi cu o lingurita se formeaza gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 2 cm unele de altele.
- Coaceti fursecurile 12-15 minute in cuptorul incins, pana cand marginile incep sa se rumeneasca, apoi scoateti-le din cuptor si puneti-le pe un gratar sa se raceasca.
- Intr-un castron mic amestecati 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 3 linguri de suc de portocala si zaharul pudra, pana se omogenizeaza, apoi stropiti cu aceasta glazura fursecurile racite.