Fursecuri cu coacaze si dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu coacaze si dovleac sunt aromate si gustoase, numai bune la cafea sau la desert. Trebuie sa le incercati!

Ingrediente

    • 100 gr unt, la temperatura camerei
    • 200 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 ou
    • 200 gr piure de deovleac
    • 450 gr faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1/2 lingurita sare
    • 150 gr coacaze
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • 75 gr nuci tocate

Instructiuni de preparare

  1. Frecati bine intr-un castron untul cu zaharul pana devine lucios si pufos. Adaugati in crema de unt esenta de vanilie, oul si piureul de dovleac. Cerneti faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare si scortisoara macinata, apoi adaugati treptat  in crema de dovleac, omogenizand bine amestecul
  2. Taiati coacazele in jumatate, incorporati-le in aluat impreuna cu coaja rasa de portocale si nucile tocate, apoi cu o lingura puneti gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
  3. Introduceti tava in cuptorul incins pentru 10-12 minute, apoi scoateti-le pe un gratar si lasati sa se raceasca iniante de a le servi.

Recomandari

Deserturi