Jeleu cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul cu fructe este gustrea nemaipomenit de buna si aromata in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 500 ml apa
    • 200 gr zahar
    • 10 goi de gelatina
    • 200 ml sampanie
    • 1 farfurie adanca de bucatele de fructe: para tare, mar, cirese fara samburi, prune, caise
    • zeama de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert, intr-o cratita, apa cu zaharul si zeama de lamaie. Totul se lasa pe foc pana se leaga siropul in care se dizolva gelatina, inmuiata inainte in 2 linguri de apa rece.
  2. Se pune cratita pe foc sa dea cateva clocote, dupa care se lasa la racit. Siropul rece se strecoara prin tifon si se amesteca cu sampania. Se toarna intr-un castron umezit un strat de sirop, se pune la frigider si, dupa ce s-a prins jeleul, se presara peste el un strat de fructe amestecate.
  3. Se toarna deasupra un strat de jeleu si se pune din nou castronul in frigider. Se repeta operatia pana se termina ingredientele. Totul se da la rece. inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.

Recomandari

Deserturi