- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul cu rom trebuie sa il incercati si dvs pentru ca este foarte bun si racoritor, perfect in zielle caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 ml apa
- 200 gr zahar
- zeama de la 2 lamai
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 8 foi de gelatina
- 100 ml rom
Instructiuni de preparare
- Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si se pune in sirop, care se lasa la fiert pana se topeste gelatina.
- Se adauga zeama si coaja de lamaie, iar vasul se acopera cu un capac pentru 30 de minute. Siropul rece se strecoara prin tifon, dupa care se amesteca cu 100 ml rom.
- Compozitia se toarna intr-o forma umezita si se pune in frigider. inainte de a se servi, se cufunda castronul in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe un platou.