- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul cu gem de caise este un jeleu clasic, foarte gustos si aromat,fiind bun atat la gustare cat si la desert.
Ingrediente
- 1 kg caise foarte coapte
- 200 gr zahar
- 10 foi de gelatina
- 200 ml apa
Instructiuni de preparare
- Se spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-o cratita piureul de caise cu 200 gr de zahar si se fierbe pe foc mic, pana se transforma intr-un gem gros.
- Se inmoaie gelatina in 200 ml de apa si se amesteca in gemul de caise. Se mai dau cateva clocote, pana se topeste gelatina.
- Se pune compozitia intr-un castron umezit si se da la frigider. inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.