Jeleu cu gem de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul cu gem de caise este un jeleu clasic, foarte gustos si aromat,fiind bun atat la gustare cat si la desert.

Ingrediente

    • 1 kg caise foarte coapte
    • 200 gr zahar
    • 10 foi de gelatina
    • 200 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se spala caisele, li se scot samburii si se paseaza prin sita. Se amesteca intr-o cratita piureul de caise cu 200 gr de zahar si se fierbe pe foc mic, pana se transforma intr-un gem gros. 
  2. Se inmoaie gelatina in 200 ml de apa si se amesteca in gemul de caise. Se mai dau cateva clocote, pana se topeste gelatina.
  3. Se pune compozitia intr-un castron umezit si se da la frigider. inainte de a servi, se cufunda castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.

Recomandari

Deserturi