- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de fragi trebui sa il gustati daca aveti ocazia, pentru ca este aromat, gustos si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 150 gr zahar
- 200 ml apa
- 1 kg fragi
- 1 lamaie
- 6 foi de gelatina
- 100 gr fragi pentru decor
Instructiuni de preparare
- Zaharul si apa se fierb intr-un vas, timp de 5 minute. Siropul fierbinte se toarna peste fragi, se acopera vasul cu un capac si se lasa cateva ore la macerat. In compozitie se adauga zeama de la o lamaie. Se scot fragii macerati din sirop, cu spumiera.
- Siropul se strecoara prin tifon si se Iasa la limpezit. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece, se amesteca in sirop, iar vasul se pune la fiert pana se topeste gelatina. Se toarna jumatate din cantitatea de sirop intr-un castron umezit, iar castronul se pune in frigider pana se prinde jeleul.
- Ulterior, se pun deasupra fragii macerati si se acopera cu restul de sirop. Totul se da din nou ia frigider, unde se lasa pana se prinde jeieul. inainte de a se servi, se cufunda vasui in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou. Se orneaza cu fragi proaspeti.