- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu mere si fulgi de ovaz se prepara usor, sunt gustoase si dietetice...pe placul tuturor.
Ingrediente
- 100 gr margarina, la temperatura camerei
- 100 gr miere de albine
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 gr faina integrala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurita scortisoara macinata
- 250 gr fulgi de ovaz
- 2 mere curatate si tocate marunt
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare amestecati margarina, mierea de albine, oul si esenta de vanilie, amestecand bine pana omogenizati compozitia.
- Separat, in alt castron, amestecati faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara, apoi adaugati peste amestecul de miere, adaugand si fulgii de ovaz si merele tocate.
- Cu o lingurita luati bilute de aluat si asezati-le in tava de copt tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm unele de altele. Introduceti apoi tava in cuptor, la foc moderat 8-10 minute, apoi scoateti tava si lasati fursecurile in tava 10 minute, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot.