- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu miere pot avea forme diferite, dar gustul la fel de aromat si intens.
Ingrediente
- 400 gr miere de albine
- 700 gr faina
- 75 gr unt
- 2 oua
- 150 gr zahar pudra
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 1 lingura zeama de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
- 2 cuisoare zdrobite
Instructiuni de preparare
- Se bate mierea calduta cu ouale, zaharul, untul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, scortisoara, cuisoarele si faina. Se acopera aluatul si se lasa la loc caldut timp de 30 de minute.
- Se mai framanta putin, se ia din el cu mana cate o cantitate de marimea unei nuci, se rotunjeste cu palmele, apoi se turteste.
- Pe o tava unsa cu ulei se asaza discurile de aluat, la distanta mare unele de altele si se lasa 30
de minute intr-un loc caldut. Se inteapa fiecare disc cu furculita si se pun la copt la foc moderat.