- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu zmeura si migdale sunt perfecte alaturi de o ceasca cu ceai sau de ce nu cafea. Nu trebuie sa lipseasca de la micul dejun!
Ingrediente
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 100 gr zahar alb
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 400 gr faina alba
- 100 gr dulceata de zmeura
PENTRU GLAZURA:
- 75 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita de lapte
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se ametseca untul si zaharul pana se obtine o crema pufoasa in care se adauga esenta de migdale si faina, adaugata treptat pana cand aluatul se leaga si se poate modela. Se strange aluatul intr-un sul din care se rup bucati pentru a forma fursecurile. Cu degetul se face o gaura mica in mijlocul fiecarei bile si se pune putina dulceata.
- Puneti fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti 15-18 minute, pana se rumenesc usor, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.
- Intre timp, preparati glazura, amestecand intr-un castron zaharul pudra cu esenta de migdale si laptele pana cand se obtine o pasta uleioasa, care se intinde pe fursecuri.
- Fursecurile se lasa sa se raceasca cat sa se intareasca glazura apoi le puteti servi.