- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Glazura de zahar este o glazura fina si economica, de mare efect daca folositi colorant alimenta.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- apa cat sa acopere zaharul
Instructiuni de preparare
- Se pune zaharul intr-o cratita si se pune apa cat sa-l acopere. Se tine cratita in apa fierbinte si se amesteca pana se topeste zaharul. Cand s-a topit zaharul, se pune cratita pe foc si se fierbe siropul pana cand incepe sa forfoteasca. Se picura putin sirop pe o farfurioara. Daca siropul se lipeste de degete, inseamna ca este destul de legat.
- Se freaca siropul energic, dinspre margine spre centru, pentru a nu se zaharisi. Glazura este gata cand se albeste. Pentru a se putea turna pe tort, glazura se incalzeste usor si se amesteca cu 2 linguri de rom, iar pentru a o colora se pot picura in glazura cativa stropi de colorant alimentar.
- Glazura, potrivita de gust si culoare, se mai amesteca o data si se toarna repede peste tort. Se intinde imediat cu un cutit ud.