- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile insiropate simt preferatele copiilor pentru ca sunt dulci si foarte aromate.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 1 ou
- 75 gr zahar pudra
- 75 gr pudra de migdale
- 125 gr unt
- 1/2 lingurita praf de copt
PENTRU SIROP:
- 600 gr zahar
- 300 ml apa
- sucul de la 1/2 lamaie
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
- Se face intai siropul pentru care zaharul, apa si sucul de lamaie se fierb 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Pentru aluat, se amesteca faina, zaharul, oul, untul, praful de copt si faina de migdale. Se mixeaza pana se obtine un aluat omogen, care se imparte in bile mici de marimea uneu nuci. Se pun bilele intr-o tava unsa cu foarte putin ulei, apoi se trec cu dintii unei furculite peste ele si se coc apoi 30 de minute.
- Dupa ce s-au copt, se scot imediat din cuptor, se insiropeaza si se presara fistic macinat.