Galuste cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Galustele cu caise sunt delicioase daca le serviti raci. Pentru un plus de gust si aroma, in locul samburelui de caise poti adauga putina scortisoara, aroma si gustul for fi si mai bune!

Ingrediente

    • 500 gr cartofi
    • 165 gr faina
    • 120 gr unt
    • zahar
    • 12 caise
    • 100 gr pesmet
    • 1 ou
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cu o seara iainte se fierb cartofii in coaja intr-o oala cu apa si sare. Lasa-i sa se raceasca, curata-i de coaja si lasa-i pana dimineata.
  2. A doua zi cartofii se dau prin masina de tocat si se pune pasta intr-un castron. Cerne faina deasupra, adauga putina sae, 20 gr de unt si oul. Framanta din aceste ingrediente un aluat omogen care sa nu se lipeasca pe maini. Da-i aluatului forma de sul si taie-l in 12 parti egale.
  3. Spala caisele cu apa rece, sterge-le cu servete absorbante, apoi scoate samburele fara sa rupi caisa de tot. Aplatizeaza in podul palmei o bucata de aluat, pune caisa in  mijloc si da-i forma de mingiuta. Procedeaza la fel pamna cand se termina aluatul si caisele.
  4. Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. and incepe sa clocoteasca, se adauga galustele formate si lasa-le 12-15 minute.
  5. Intre timp, incinge 100 gr unt intr-o tigaie adanca, pune pesmetul si rumeneste-l pana devine auriu, fara insa sa se arda, apoi rastoarna-l pe un platou intins.
  6. Scoate galustele din apa cu o sita, doua cate doua, tavaleste-le prin pesmet, pudreaza-le cu zahar, apoi le poti servi.

Recomandari

Deserturi