Halva de morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua de morcovi este un desert oriental aromat si foarte gustos, a carui aroma o veti surprinde din plin daca serviti halvaua a doua zi.

Ingrediente

    • 500 gr morcovi
    • 50 gr stafide
    • 6 seminte cardamom
    • 200 gr zahar
    • 100 gr unt
    • 850 ml lapte
    • 1 lingura migdale prajite
    • 1 lingura fistic prajit

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovii, apoi se trec prin razatoarea cu ochiuri mici. intr-o cratita cu fund dublu se pun laptele, zaharul si semintele de cardamom sfaramate. se amesteca si se lasa pe foc 1 minut.
  2. Se adauga morcovii si se lasa la fiert pentru o ora, la foc mic. Dupa ce morcovii sunt fierti, se topeste untul, se trage de pe foc si se pun stafidele. Se amesteca si apoi se toarna peste morcovi, adaugand la final migdalele si fisticul maruntite foarte bine.
  3. Se lasa pe foc mic amestecand mereu pana cand compozitia se dezlipeste de pe peretii vasului. Se pune amestecul intr-o tava, se intinde pentru a obtine bucati drepte si se lasa sa se raceasca complet  inainte de a o portiiona si servi.

Recomandari

Deserturi