- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta crema de capsune este foarte aromata, fiind desertul potrivit in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 200 ml lapte
- 5 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri lichior de fragi
- 500 gr frisca batuta
- capsune proaspete
Instructiuni de preparare
- Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, se aduaga laptele clocotit si se fierbe amestecul pe foc pana se ingroasa ca o crema, apoi se ia de pe foc si se raceste.
- In compozitia rece se adauga albusurile batute spuma, amestecate cu 2 linguri de zahar, zaharul vanilat, lichiorul de fragi si frisca batuta, omogenizand usor compozitia.
- Se umezeste o forma cu apa, apoi se asaza un rand de crema, un rand de capsune tinute in rom, repetand straturile pana cand se termina crema.
- se baga forma la frigider si se lasa 4 ore, apoi se rastoarna, se portioneaza si se poate servi.